Szemezgetések a világ labdarúgásából

Statgalamb

Az új BL-lebonyolítás rejtett részletei

2024. május 08. - Legris

Utolsókat rúgja a Bajnokok Ligája csoportkörös lebonyolítása, és hamarosan fejest ugrunk egy az európai labdarúgásban eddig ismeretlen rendszerbe. A mini-liga rendszerű alapszakasz azonban önmagában nem sok változást hoz a kontinens klubfutballjába, hiszen ahogy megszokhattuk, a felszín alatt rejlenek a meghatározó részletek. A lebonyolítási formánál az erőviszonyokat jobban befolyásolja a koefficienszámításnak és a pénzdíjazásoknak a módosulása, ezekről viszont sokkal csendesebben csordogálnak csak a hírek, így érdemes végigvenni a tudnivalókat.


new_cl_money_coeff_header2.png

Tovább

Rekord-közeli Fradi, olasz ragyogás, példamutató csehek és az európai futballősz fordulatai

Meg kell becsülnünk az FTC továbbjutását a Konferencia-ligában, hiszen 6 millió euró már jut a kasszájába és egyetlen döntetlen választja el a csapatot a magyar koefficiens-rekordtól. Az európai versengésben persze mindez eltörpül, hiszen nem csak a kissé felbolyduló elittől, hanem a leszakadó Kelet-Európa utolsó mohikánjaitól is jelentős az NB1 lemaradása.

header_4.png(a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg) 

Tovább

A topligák legkeményebb védőinek birodalma a Ligue 1

Folytatjuk a francia bajnokság eseményeibe való betekintésünket, hiszen novemberben is zajlottak az események a ligában. A Paris Saint-Germain például az élre állt, miközben máshol röpködnek a vezetőedzők. Az OGC Nice eddig csupán 4 gólt kapott, és a Ligue 1 emellett is számos bizonyítékát adja, hogy a topligák legkeményebb védelmeit Franciaországban találjuk.
francia_ablak_2023_nov.png

Tovább

A topligák legfiatalabb edzője ismét megfricskázná a párizsi Góliát orrát

Tavaly októberben a párizsi sztáralakulat ellen kiharcolt döntetlennel debütált a Stade de Reims kispadján az akkor még csak 29 esztendős Will Still, akinek egyedi karriertörténetét gyorsan felkapta a média. Az új szezonban az apró, de annál innovatívabb klub bravúrosan rajtolt, szombat este pedig újra a PSG-t fogadja, hogy elfeledett, dicső múltjához hű évadot produkáljon a modern futballvilághoz alkalmazkodva is.

will_still_header.png

(a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg)

Tovább

Párizs új hercege, a koszovói mágus és a Ligue 1 vadorzói

A Ligue 1 eddigi szezonjának összefoglalójában szóba kerül, honnan bújt elő a PSG 17 éves üdvöskéje, Warren Zaire-Emery, miért lett fontos a francia futballnak az európai porondon a Lille koszovói cselgépe és hogy hogyan kerül a tabella tetejére az OGC Nice. No és persze még néhány egyéb érdekesség is...
francia_ablak.png

(a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg)

Tovább

Mire számíthat Genkben a Fradi?

A KRC Genk csapatának a vendége lesz csütörtök este a Ferencváros a Konferencia-liga csoportkörének harmadik fordulójában a továbbjutás szempontjából is kulcsfontosságú összecsapáson. A belgák egy nehézkes szezonrajt után igencsak magukra találtak mostanában és főként idegenben nagyon veszélyes ellenfelek, a hétvégén azonban megszerezték első hazai bajnoki sikerüket is, így igen vérmes reményekkel várják a zöld-fehéreket a Cegeka Arenában, mégpedig egy régi “jó” ismerőssel a támadósorukban.

krc_genk_header.png

(a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg)

Tovább

Az Eb-selejtezők nyitva maradt kérdései és a magyar kilátások

Bár még nem teljesen bizonyos a magyar válogatott kvalifikációja a jövő évi Európa-bajnokságra, gyakorlatilag történelmi magasságokban szerepel a Rossi-legénység és rég nem látott összeomlás eredményezhetné csak, hogy ne jusson ki egyenes ágon a tornára. A csoportelső kiléte voltaképpen nem is jelentős kérdés, hiszen a kiemelés során a harmadik kalapban is igen veretes társaság látszik összegyűlni, miközben Európa két elitválogatottjának még igencsak csipkednie kell majd magát a novemberi zárófordulókban is, ha nem akar kellemetlen helyzetbe kerülni.

header_5.jpg

(a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg)

 

Tovább
süti beállítások módosítása