Szemezgetések a világ labdarúgásából

Statgalamb

A topligák legkeményebb védőinek birodalma a Ligue 1

2023. december 01. - Legris

Folytatjuk a francia bajnokság eseményeibe való betekintésünket, hiszen novemberben is zajlottak az események a ligában. A Paris Saint-Germain például az élre állt, miközben máshol röpködnek a vezetőedzők. Az OGC Nice eddig csupán 4 gólt kapott, és a Ligue 1 emellett is számos bizonyítékát adja, hogy a topligák legkeményebb védelmeit Franciaországban találjuk.
francia_ablak_2023_nov.png

Tovább

A topligák legfiatalabb edzője ismét megfricskázná a párizsi Góliát orrát

Tavaly októberben a párizsi sztáralakulat ellen kiharcolt döntetlennel debütált a Stade de Reims kispadján az akkor még csak 29 esztendős Will Still, akinek egyedi karriertörténetét gyorsan felkapta a média. Az új szezonban az apró, de annál innovatívabb klub bravúrosan rajtolt, szombat este pedig újra a PSG-t fogadja, hogy elfeledett, dicső múltjához hű évadot produkáljon a modern futballvilághoz alkalmazkodva is.

will_still_header.png

(a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg)

Tovább

Párizs új hercege, a koszovói mágus és a Ligue 1 vadorzói

A Ligue 1 eddigi szezonjának összefoglalójában szóba kerül, honnan bújt elő a PSG 17 éves üdvöskéje, Warren Zaire-Emery, miért lett fontos a francia futballnak az európai porondon a Lille koszovói cselgépe és hogy hogyan kerül a tabella tetejére az OGC Nice. No és persze még néhány egyéb érdekesség is...
francia_ablak.png

(a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg)

Tovább

Mire számíthat Genkben a Fradi?

A KRC Genk csapatának a vendége lesz csütörtök este a Ferencváros a Konferencia-liga csoportkörének harmadik fordulójában a továbbjutás szempontjából is kulcsfontosságú összecsapáson. A belgák egy nehézkes szezonrajt után igencsak magukra találtak mostanában és főként idegenben nagyon veszélyes ellenfelek, a hétvégén azonban megszerezték első hazai bajnoki sikerüket is, így igen vérmes reményekkel várják a zöld-fehéreket a Cegeka Arenában, mégpedig egy régi “jó” ismerőssel a támadósorukban.

krc_genk_header.png

(a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg)

Tovább

Az Eb-selejtezők nyitva maradt kérdései és a magyar kilátások

Bár még nem teljesen bizonyos a magyar válogatott kvalifikációja a jövő évi Európa-bajnokságra, gyakorlatilag történelmi magasságokban szerepel a Rossi-legénység és rég nem látott összeomlás eredményezhetné csak, hogy ne jusson ki egyenes ágon a tornára. A csoportelső kiléte voltaképpen nem is jelentős kérdés, hiszen a kiemelés során a harmadik kalapban is igen veretes társaság látszik összegyűlni, miközben Európa két elitválogatottjának még igencsak csipkednie kell majd magát a novemberi zárófordulókban is, ha nem akar kellemetlen helyzetbe kerülni.

header_5.jpg

(a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg)

 

Tovább

Apró szigetcsoport a világ sporthatalmai ellen: nyolc között Fidzsi a rögbi vb-n

Történelmi győzelem, majd történelmi vereség, egy személyes tragédia, harci táncok és egy pikáns visszavágó, igencsak eseménydúsan alakul Fidzsi válogatottjának az útja a most zajló rögbi vb-n. Nálunk ugyan csak egy vékony réteg követi az év legnagyobb sporteseményét, de az alig 900 ezer lakosú szigetcsoport éppen újra bizonyítja, hogy sokkal komolyabb infrastruktúrával rendelkező országokat is képes lehet legyőzni kellő alázattal. Márpedig Fidzsin a rögbi nem is sport, hanem már a kulturális örökség és a helyi életmód része – valóságos vallás.
fiji_fan.jpg

(a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg)

 

Tovább

De zerbiánus fordulat a nizzai pénzhalmokon és a filozófia korlátai

Nem sok előrelépés volt eddig tapasztalható az OGC Nice háza táján, amióta 2019-ben felvásárolta a klubot a dúsgazdag Ineos cég. Nyáron azonban egy bátor húzással az alig 34 éves, De Zerbiánus olasz futballfilozófust, Francesco Fariolit ültették a kispadra, jelenleg pedig azon ritka topligás alakulatok közé tartoznak, melyek még veretlenek a szezonban. Kérdés persze, ez megint csak egy felvillanás-e Nizzában vagy ezúttal tartósabban sikeres pályára állhat a csapat, melynek az idén a Ligue 1-ben már BL-főtáblát érő dobogó elérése hatalmas lépés lenne.

goal_com_header.jpg

(a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg, borítókép: goal.com)

Tovább
süti beállítások módosítása